Doorgaan naar hoofdcontent

Update Hadassa CT

Om half negen meld ik me in het ziekenhuis. Hadassa slaapt en ik kan in de wachtkamer gaan zitten. Ze word langzaam wakker en na twintig minuten worden we opgehaald. Na dat er wat verdovende spray op haar handje is gedaan prikken ze het infuus, ze zien een mooi adertje,, maar ik had ze al verteld dat het prikken bij haar nogal een uitdaging kan zijn. En zo geschiedde.. en maar wroeten met die naald. Nope.. t gaat hem niet worden.

Ik word naar de PACU gebracht en daar moet ik wachten op de anesthesist die het infuus gaat prikken. Hadassa word erg ongeduldig. Ze is ontzettend moe en we moeten behoorlijk lang wachten. Ik word over vijf minuten al bij de CT verwacht…en nog geen anesthesist te zien. Als hij er uiteindelijk is prikt hij gelukkig in één keer goed en kunnen we meteen naar afdeling Radiologie.

Na een minuut of tien zijn we aan de beurt en Hadassa is net in slaap gevallen… zucht. Eenmaal op de ‘tafel’ zet ze het op een krijsen en terwijl ze word ingepakt gaat ze alleen maar harder krijsen. Alsof ze weet dit ken ik en ik vind het absoluut niet leuk! Gelukkig duurt een CT maar een minuutje en staat ook alles in één keer goed op beeld. Dus ze word weer uitgepakt, en na het weg vegen van het zweet en het verwijderen van het infuus lacht ze weer !

Ik merk dat het mijzelf altijd veel energie kost. Ook al is het niet zo heel bijzonder en was het opzich een ‘kort’ bezoekje. Ik ben altijd erg moe als ik er vandaan kom. Toch wel veel spanning.


Al met al een goed bezoek. Hadassa lag in de auto heerlijk te knorren. Thuis een fles en daarna naar bed. Waar ze eerder altijd erge huilbuien had na een “drukke”of “andere” dag, doet ze dat nu gelukkig een stuk minder. Over anderhalve week zullen we te horen krijgen hoe de scan eruit ziet. We zijn erg benieuwd. En afwachten maar weer.  

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Terugblik, en zoveel dankbaarheid.

Nog ongeveer twee maanden en dan word Hadassa één jaar.

Ik blader regelmatig door alle foto's van het prille begin. Van dat ik zwanger was en de heftige momenten daarna. Draadjes aan haar hoofd. Infuusjes, plakkers op haar borst. Een aantal weken later aan de beademing..negen weken oud. Het doet me zoveel pijn.

 En vraag me soms wel eens af waarom? En tegelijkertijd, waarom niet? Waarom zou ons dit niet overkomen en een ander wel?

Nog elke dag merk ik aan alles dat het zo zwaar was. Maar toch zijn we er door heen gekomen. We zijn gedragen. We werden gedragen door gebeden, Hadassa werd gedragen door gebeden. Op de handen van God is ze gedragen. Wordt ze gedragen.


Ik ben dankbaar voor alle gebeden die er gebeden zijn. En iedereen die om ons heen heeft gestaan.

Wat ben ik dankbaar dat we ons mogen vasthouden aan een Vader die ons onvoorwaardelijk liefheeft. Die mij ziet in al mijn verdriet en worstelingen en al mijn fouten en toch zegt, dat Hij niets liever wil dan Zijn armen om mij …

'Mag ik dit wel voelen en vinden'?

Best wel een beetje gefrustreerd opgestaan vanmorgen.. nou ja al een aantal morgens...

Wist ook eigenlijk niet of ik wel of niet moest bloggen over dit onderwerp... maar ik moet het even kwijt.

Sinds Hadassa er is hebben we weinig moment van genieten en rust gekend. En dat is niet erg ( ik wil echt niet zaniken) het was/is nu eenmaal zo. Het is gewoon hectisch met het hele ziekenhuis gebeuren steeds, en nu ze weer thuis is kunnen we weer soort van rustig aan doen. Maar er hangt toch altijd een wolkje met angst en onzekerheid boven ons.

En wat me dan zo ontzettend stoort is dat iedereen wat wil van ons..van Hadassa, 'ik wil haar vasthouden, kussen, knuffelen'. Iedereen heeft een mening over wat wel en niet goed is voor haar. Wat er nu toch allemaal met haar aan de hand is. Er kan niet genoeg gespeculeerd worden.

Maar weetje, het is onze dochter... Wij willen haar vasthouden, knuffelen en kussen. Wij hebben amper van onze eigen dochter kunnen genieten onze jongens van hun zusje …

Ik hoop voor jou, voor mij, voor iedereen

Een blog schrijven over geen tranen meer hebben... vervolgens diezelfde dag een aantal flinke huilbuien te hebben. De muur die ik steeds blijf bouwen om mezelf te beschermen tegen nog meer verdriet werkt toch niet helemaal zoals ik graag zou willen.

En waarom? Omdat Jezus in mijn hart woont.. Hij breekt mijn muur steeds af.. Hij wil mij troosten. Hij is het die mij de kracht om geef door te gaan. Die mij wil helpen en steeds zegt, Stefanie je hoeft het niet alleen te doen. Hoe fijn is dat? Soms vind ik het niet fijn, ik wil niet huilen, ik wil niet voelen wat ik steeds voel als ik moet kiezen tussen thuis blijven bij Ben en de jongens of naar Hadassa gaan. Maar ik mag weten dat Hij er is om te helpen.

In dit nieuwe jaar, vind ik dat mijn Hemelse Vader veel meer credits verdient dan dat ik Hem dit afgelopen jaar heb gegeven. Alles wat Hij had, gaf Hij voor mij. Waarom zou ik dan niet alles geven wat ik heb? Waarom zou ik mijn handen dan niet vaker vouwen ? Vaker de bijbel open slaan? I…